Verkoopklaar maken

Uw huis verkoopklaar maken, hoe doet u dit?

Voordat u uw woning te koop aanbiedt, kan het verstandig zijn om kleine verbouwing of klusjes uit te voeren. Op deze manier zorgt u ervoor dat het voor potentiële kopers aantrekkelijker wordt om een bod op uw woning uit te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de keuken! De keuken is samen met de badkamer een ruimte, waar men vaak niet aan renoveren denkt. Een renovatie van deze ruimtes brengt hoge kosten met zich mee, die men niet altijd in de woning wil investeren voorafgaand aan een aanstaande verkoop hiervan. Toch kan dit het makkelijker maken om de woning verkocht te krijgen!

Tip: maak gebruik van zogenaamde kastfrontjes! Met deze frontjes zien deurtjes van uw keuken er weer als nieuw uit.

 

Zorg voor een renovatie van de badkamer

Zoals reeds beschreven werd, kan ook de badkamer vaak wel een opknapbeurt gebruiken. Zorg dat kapotte stenen vervangen worden, dat u voor nieuwe spotjes in het plafond of boven de spiegel zorgt, enzovoorts. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geheel nieuw sanitair in de badkamer te laten plaatsen. Kies in zo’n geval voor sanitair, wat aansluit bij een modern en klassiek interieur. U weet immers nog niet, welke interieurstijl de kopers van uw woning zullen hebben. Het is zonde als zij de badkamer opnieuw willen verbouwen.

 

Laat een bouwtekening maken van een aanbouw

Wanneer u niet de grootste woning aanbiedt, kan het de moeite waard zijn om een bouwtekening voor een eventuele aanbouw te laten maken. Zeker in combinatie met een offerte van een aannemer, kan dit potentiële kopers overhalen om in uw woning te investeren. Hoewel de woning nu nog niet heel groot is, zien kopers op de bouwtekening dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om verder uit te breiden. Een makelaar kan u hier meer over vertellen.