Schoon huis

Krijgt u kijkers? Zo laat u het huis achter!

Veel woningbezitters kiezen ervoor, om tijdens een bezoek van potentiële kopers in huis aanwezig te zijn. Zo kunnen ze zelf meer over de woning en de omgeving hiervan vertellen. U heeft hier als bewoner immers een beter beeld van, dan dat een makelaar uit de buurt dat vaak heeft. Makelaars zijn specifiek gespecialiseerd in de woningwaardes in uw omgeving, maar minder in de sociale aspecten, de winkels waar u de boodschappen haalt en soortgelijke voorzieningen. Er zijn echter ook woningbezitters, die ervoor kiezen om de sleutel aan een makelaar te overhandigen. Hoe laat u de woning in zo’n geval achter als u tijdelijk bij familie of vrienden zit? In dit artikel vertellen we u hier meer over.

 

Zorg voor een nette en opgeruimde woning

Tijdens een bezoek van mogelijke kopers, zullen zij door de hele woning lopen. Daarbij is het niet ongebruikelijk, dat hierbij een kast wordt opengetrokken. In het bijzonder wanneer de kasten bij de verkoop zitten inbegrepen (denk aan een inloopkast, een kast die aan de muur gemonteerd is, etc.). Om te voorkomen dat potentiële kopers een verkeerde eerste indruk van u krijgen, is het belangrijk om de woning op te ruimen en kasten netjes in te richten. Denk aan een vaste kledingkast, de kastjes van uw keuken, enzovoorts.

 

Tip: zorg er altijd voor dat u de woning gedweild heeft, om te voorkomen dat er nog vuil op de grond achterblijft.

 

Neem huisdieren mee naar uw vrienden of familie

U wilt voorkomen dat huisdieren voor nieuwe haren op uw vloer, tapijt of meubels zorgen. Daarbij vindt niet iedere koper het even fris, dat er huisdieren in de woning aanwezig zijn tijdens het bezoek. Neem de huisdieren daarom tijdelijk mee! Dit geldt natuurlijk niet voor een konijn of cavia in een gesloten kooitje. Een makelaar geeft u graag nog enkele extra tips.