Je woning snel en effectief verkopen

Als je een nieuwe woning gaat kopen en op dit moment al een trotse huizenbezitter bent, dan wil je deze graag zo snel mogelijk verkopen. Om de verkoop van jouw huis te stimuleren kun je een aantal dingen zelf ondernemen. Belangrijk is dat je gebruik maakt van de mogelijkheden om hulp te krijgen bij de verkoop van jouw woning. Je wilt het huis aantrekkelijk maken voor kopers en graag op zoveel mogelijk plaatsen onder de aandacht brengen. Maak daarom gebruik van de diensten van een betrouwbare makelaar die jou kan ondersteunen in dit proces en jouw woning zo snel mogelijk kan verkopen.

In de kijker

Om jouw huis te kunnen verkopen is het belangrijk dat de woning ook zichtbaar is als te koop. Dat betekent niet alleen een te koop bord in de tuin neerzetten, maar ook op andere manieren het huis aanprijzen. Makelaars kunnen jou hierbij helpen en zorgen er vaak voor dat het huis online komt te staan en in regionale bladen te zien is. Ook wordt de woning vaak in de etalage van de makelaardij getoond aan geïnteresseerden. Voor de verkoop is het dan ook erg belangrijk dat er goede en duidelijke foto’s van de ruimtes worden gemaakt. Dit kan het beste met zo min mogelijk spullen om een beeld te geven wat de mogelijkheden met de kamers zijn.

Waar moet je op letten?

Voor het maken van de juiste foto’s kan de makelaar vaak ook helpen. Die heeft vaak de mogelijkheid om de foto’s zelf te maken of om ze te laten maken door een professionele fotograaf. Het is belangrijk dat het huis voor de foto’s opgeruimd en netjes is. Dat geldt natuurlijk ook voor eventuele bezichtigingen. Maak het huis dus goed schoon en ruim alles op voordat je foto’s laat maken of voordat er kijkers voor de woning komen. Haal niet te veel spullen en meubels weg, het moet wel lijken alsof er in de woning geleefd wordt.

Voorkom fouten

Bij het verkopen van een woning worden door veel mensen fouten gemaakt die eenvoudig te voorkomen zijn. Zoals eerder genoemd is het bijvoorbeeld belangrijk dat het huis netjes en opgeruimd is. Wat ook belangrijk is, is dat je niet te veel vraagt voor de woning. Laat het huis taxeren en bepaal de prijs in overleg met de makelaar. Door dit te doen voorkom je dat je de vraagprijs te hoog maakt en dat mensen bij voorbaat al afhaken. Hier lees je nog meer veelgemaakte fouten om te voorkomen.